Ga verder naar de inhoud

Samenwerken

De Vlaamse hogescholen staan met beide voeten in de praktijk. Ze werken op verschillende manieren samen met partners uit het werkveld. Bijvoorbeeld rond onderzoek & innovatie, rond duaal leren of werkplekleren.

Vlhora samenwerken1

Haal onze onderzoekers en studenten in huis!

Onze studenten verdienen de beste opleiding. Zo worden zij de beste medewerkers in de jobs van de toekomst. Daarom werken wij aan onze relatie met het werkveld. Leren door te doen is zo krachtig. Wat je ervaart, vergeet je immers niet meer.

Ook onze onderzoekers hebben een sterke band met het werkveld. Ze bekijken samen projecten en krijgen de kans om hun praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te testen in professionele omgevingen. Of omgekeerd: het werkveld vraagt onze onderzoekers en stagiairs innovatieve inzichten te implementeren in hun werkomgeving.

De kruisbestuiving maakt de samenwerking succesvol. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ook de docenten regelmatig moeten bijleren. De samenwerking van studenten en organisaties gaat bovendien over de grenzen heen. Gesteund door de beleidsvoorbereidende werkgroepen en uiteraard ook de overheid krijgen ze op deze manier de beste kansen.

Een biotoop van leren, innoveren en internationaliseren

En dat maakt de cirkel rond. Docenten, studenten, (inter-)nationale organisaties, onderzoekers en de overheid werken allen samen met een groot doel voor ogen: samen het talent van de toekomst klaarstomen.

EXPERTISEDOMEINEN

Sta versteld van het innovatieaanbod

Samen innoveren: meer dan 2.000 onderzoekers van de Vlaamse hogescholen doen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en stellen hun expertise ter beschikking van jouw onderneming of organisatie. Ze zoeken naar innovatieve oplossingen voor jouw vraag of zorgen voor een gepaste implementatie.

BLIKOPENER DEF 2021

Open je blik

Ondernemers van kmo’s of social profitorganisatie en onderzoekers van de hogescholen met elkaar aan de tafel zetten. Dat is wat Blikopener doet, al dan niet virtueel. De reden dat deze partijen elkaar opzoeken kan verschillen. Heb je nood aan een oriënterende ontmoeting of heb je een informatieverzoek? Dat kan. Misschien komt het tot een gezamenlijk project.

Eh B Hotel Brussel081

Op zoek naar dat goudhaantje?

Authentieke leeromgevingen zijn een meerwaarde voor onze studenten.

De energie en dynamiek van deze jonge leeuwen zijn dan weer een meerwaarde voor jouw organisatie. Bovendien brengen zij de expertise van meer dan 14.000 personeelsleden, verbonden aan de hogescholen, mee. Een gouden match. Toch?

Zoek jij een stagestudent?

INPUT OUTPUT logo DEF 01

INPUT/OUTPUT

Het tweejarig project ‘INPUT/OUTPUT - Research & Innovation Training Programme’  organiseert voor onderzoekers aan de hogescholen trainingen, workshops en inspiratiesessies om hun praktijkgericht onderzoek en de valorisatie ervan te ondersteunen.

WIl jij samenwerken? Je kan jouw expertise met ons delen of kennis van ons komen opdoen.